DIFFER
DIFFER NEWS

Hé mbo'er met werktuigbouwervaring, kom jij ons gebouw beheren?

Published on February 02, 2024

's Ochtends overleg je over een nieuw experiment. 's Middags haal je een defect zonnescherm uit elkaar. En tussendoor repareer je een wandcontactdoos in de kamer van de directeur. Ben jij een mbo'er met werktuigbouwervaring? Zorg jij dat het gebouw tip top in orde is voor onderzoekers die het energieprobleem helpen oplossen? Solliciteer dan nu op de vacature voor technisch medewerker (x/v/m) bij DIFFER in Eindhoven!

Wat ga ik doen bij DIFFER?
Je onderhoudt, inspecteert en regelt de installaties in het gebouw. En dat zijn er nogal wat. Denk aan werktuigbouwkundige installaties als luchtbehandeling, cv, waterleiding, zonnepanelen, koelinstallaties en liften. Of neem de procesinstallaties als elektra, noodstroom, het persluchtnet en de branddetectie.

Onze technische ruimte is leeg zonder jou. Kom jij bij ons werken?

Moet ik dat helemaal alleen doen? 
Nee. Sowieso is er nog een andere technisch medewerker, Peter van der Sluis. En we besteden ook zaken uit. Peter zegt daarover: "In de zomer was ik bijvoorbeeld bezig met een defect rolscherm voor de zonwering. Voordat ik eventueel een firma inschakel, ga ik eerst zelf op onderzoek uit. Ik heb de boel opengemaakt en heb gekeken of het aan de inbouwmotor ligt, aan de nokkenteller of aan de sturing."

Hoe zit het met de werktijden? 
De functie is voor vier of vijf dagen per week. In eerste instantie krijg je een dienstverband voor twee jaar. En als het bevalt, dan kom je in vaste dienst.

En avonden en weekenden? 
Goede vraag. We zijn bezig om een eigen storingsdienst op te zetten. Daarin ga jij ook meedraaien. Dat betekent dus dat je ook wel eens in de avonden of in het weekend naar DIFFER komt. Daarom hebben we het liefst dat je binnen dertig minuten reizen van DIFFER woont.

Image
Peter van der Sluis - eigen foto
Peter van der Sluis (hier tijdens een vakantie) verwelkomt jou graag als nieuwe collega bij DIFFER

Wat is dat salaris? 
Je wordt ingeschaald in schaal 8 van de CAO voor onderzoekinstellingen. Die schaal loopt vanaf 1 januari 2024 bij voltijd van 3087 euro tot 4138 euro per maand. Daarnaast zijn er mooie secundaire arbeidsvoorwaarden zoals ruim 8 weken vakantie per jaar, goedkope software voor privégebruik en een goed pensioen. Ook is er een actieve personeelsvereniging met borrels, barbecues en pubquizzen. En natuurlijk zijn er heel leuke collega's!
 
Ja, hoe zit dat met die collega's, wie zijn dat? 
DIFFER is een onderzoeksinstituut. Er werken een paar honderd wetenschappers. Ze komen van overal over de wereld. Die wetenschappers zijn superblij met jou. Jij zorgt namelijk dat alles in het gebouw technisch op rolletjes loopt. Daardoor hoeven zij zich alleen maar druk te maken over hun experimenten. Naast de wetenschappers zijn er mensen die werken bij de ondersteunde diensten, zoals ict, financiën, personeelszaken en de facilitaire dienst. En er zijn experts die grote, wetenschappelijke apparaten bedienen en zorgen dat onderzoekers daar terecht kunnen.

Wat voor experimenten doen we bij DIFFER? 
Nou, we hebben bijvoorbeeld Magnum-PSI staan. Dat is een groot apparaat waarmee we materiaal miljoenen graden (!) heet maken. Het is de enige plek ter wereld waar je de omstandigheden kunt nabootsen van de wanden van een toekomstige kernfusiereactor. Er komen veel gastonderzoekers uit Europa en de rest van de wereld om bij ons met Magnum-PSI te werken.

Cool (of eigenlijk heet), en wat nog meer? 
We hebben het LiMeS-lab. Dat staat voor Liquid Metal Shield. Daar testen we stukjes wand van vloeibaar metaal. Ja, echt! Het idee is dat vloeibaar metaal zichzelf kan vernieuwen. Het klinkt als science fiction, maar het kan wel eens de toekomst zijn in kernfusiereactoren.

Alleen maar kernfusie? 
Nee hoor, we hebben ook de IBF, de Ion Beam Facility. Daarmee kunnen we allerlei soorten materialen onderzoeken. Bijvoorbeeld om betere batterijen, slimmere accu's of efficiëntere zonnepanelen te maken. Zo werkt DIFFER aan de toekomst van de energie.

En Peter, wat vind jij nou zo mooi aan DIFFER? 
"Het is gewoon supertof dat je dit allemaal als technisch medewerker kan en mag faciliteren. Het is echt wel wat meer dan een reguliere gebouwgebonden installatie. Wij moeten ook zorgen dat de installaties aan de toekomstige vraag voldoen. Dus bij de experimenten bijvoorbeeld hebben we onze installaties overgedimensionaliseerd."

Oké, oké, genoeg! Ik wil solliciteren, wat moet ik doen? 
Klik onderaan de vacaturetekst op de oranje knop 'Apply now'. Doe het vóór 29 februari. Of weet je wat, doe het gewoon nu meteen. Hoe eerder hoe beter! 

Go to the News page.