DIFFER
DIFFER NEWS

Marie Curie-beurs Aafke Bronneberg voor waterstof uit zonlicht

Published on February 10, 2016
10 februari 2016
Fysicus dr.ir. Aafke Bronneberg (Helmholtz-Zentrum Berlin en DIFFER) ontvangt een van de prestigieuze Marie Curie-beurzen uit het Horizon2020-programma. Door deze post-doc beurs kan ze bij DIFFER onderzoek doen naar materialen die zonlicht direct omzetten in waterstof. Met haar experimenten wil ze de eerste zijn die deze reactie live kan volgen. Dat moet nieuwe inzichten geven in de omzetting van duurzame energie naar efficiënte brandstof.

Aafke Bronneberg (foto: Helmholtz-Zentrum Berlin) is een Nederlands natuurkundige. Ze promoveerde in 2012 aan de TU/e en specialiseert zich aan het Lawrence Berkeley National Laboratory en het Helmholtz-Zentrum Berlin in materialen die energierijke brandstoffen produceren door directe omzetting van energie uit zonlicht. Zulke solar fuels zijn een van de twee hoofdthema's van het onderzoek bij DIFFER.

De Marie Sklodowska-Curie beurzen van het Europese Horizon2020-programma worden uitgereikt aan excellente wetenschappers die toewerken naar hun eigen onderzoeksgroep, vergelijkbaar met de Nederlandse Veni-beurs van NWO. Het gaat om post-doctoraal onderzoek voor een periode van twee jaar.

Go to the News page.