DIFFER-directeur leidt Gordon Research Conference Plasma Processing Science

August 13th 2012

13 augustus 2012
Van 22 tot 27 juli werd de Gordon Research Conference over Plasma Processing Science gehouden bij Bryant University in het Amerikaanse Smithfield, Rhode Island. Voorzitter van de conferentie was DIFFER's directeur Richard van de Sanden. De Gordon Research Conferences zijn in de jaren 1920 opgezet als intensieve bijeenkomsten waar leiders in een onderzoeksgebied een week lang in een open atmosfeer de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen.

 

"De komende eeuw staan de mensheid enorme uitdagingen te wachten op het gebied van energie, gezondheid en duurzaamheid", stelt de conferentie-website. Plasma-technieken zijn volgens Van de Sanden uitstekend geschikt om hier doorbraken te forceren. Plasma's maken door hun niet-evenwichtskarakter processen mogelijk die je anders niet voor elkaar krijgt", denkt de plasmachemicus.

 

Deelnemers aan de Gordon Research Conference on Plasma Processing Science bij Bryant University

 

Onderwerpen tijdens de conferentie

De onderwerpen tijdens de conferentie liepen uiteen van plasmakinetiek en plasmachemie, plasma-oppervlak-wisselwerking, en recente ontwikkelingen in het opwekken van plasma's. Als toepassingen passeerden diverse onderwerpen de revue, zoals plasma technologie in duurzame energie-oplossingen, de productie van brandstof uit hernieuwbare bronnen zoals CO2-neutrale solar fuels uit CO2 en water, en plasma-technieken in geneeskunde, zoals wondsterilisatie.

 

Lees verder

Gordon Research Conference on Plasma Processing Science