Applicatiebeheerder/Systeembeheerder (V/M)

DIFFER

DIFFER is het Nederlands Instituut voor Fundamenteel Energieonderzoek; een van de negen onderzoeksinstituten van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met multidisciplinair energieonderzoek zetten wij ons in om schone energie voor iedereen beschikbaar te maken in de toekomst. Het onderzoek van DIFFER vindt plaats in twee hoofdthema's: Solar Fuels voor de conversie en opslag van hernieuwbare energie, en Fusion Energy voor een schone en oneindige energiebron.

DIFFER heeft zich een aantal jaren geleden gevestigd in een geheel nieuw gebouw op de campus van de TU-Eindhoven, met goed geoutilleerde laboratoria. Hier ontmoet en werkt dagelijks een internationaal gezelschap van wetenschappers, technische en ondersteunende medewerkers, studenten en gasten aan ons energieonderzoek.

DIFFER zoekt per direct een:

Applicatiebeheerder/Systeembeheerder (V/M)

Functieomschrijving:

Als applicatie-/systeembeheerder bij deze onderzoeksorganisatie ondersteun je diverse interne gebruikers als 'brugfunctie tussen business & IT' op het gebied van applicatie en systeembeheer. Het leuke hiervan is de grote variatie aan de werkzaamheden.

Je bent samen met je collega’s aanspreekpunt voor de interne business. 1e lijns vragen zullen opgepakt worden door de collega’s van werkplekbeheer. Alle vragen omtrent applicaties en  systeembeheer komen bij jullie terecht. Dit gaat de ene keer om nieuwe versie van een applicatie, de volgende vraag is het een aanpassing van een licentie manager en verder ben je samen met een collega bezig met het migreren van een domain controller, migratie naar exchange online of andere projecten. We verwachten van jou dat je kennis hebt over verschillende deployment methodes voor software en dat je contact onderhoud met software leveranciers.

Samen met je collega's lossen jullie uitdagende problemen op. Dit doe je in een informele, open sfeer waar naast gedrevenheid en hard werken ook ruimte is voor de gezelligheid. Daarnaast krijg je hier veel zelfstandigheid en de ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Taken:

Je ondersteunt de gebruikers op het gebied van applicatiebeheer en systeembeheer. Hieronder valt technisch applicatiebeheer (deployment van software en licentiemanager) en contractbeheer  (software orderprocess). Uiteraard zorg je ook voor de bijhorende administratie zoals het beheer van documentatie. Je voert je taken uit in nauwe samenwerking met je collega's van IT Security, IT Infra, Unix en werkplekbeheer.

Wij vragen:

Je beschikt over de relevante diploma’s en hebt aantoonbaar MBO+ werk en denkniveau.  Verder heb je meerdere jaren ervaring, hierbij is ervaring met applicatiebeheer even belangrijk als systeembeheer. Kennis van en ervaring met de software en diensten van Surfnet is een pré. Dit geldt ook voor kennis van Unix / Linux. Je hebt goede contactuele eigenschappen en kunt goed in het Nederlands en voldoende in het Engels communiceren. Je voelt je verantwoordelijk en bent proactief. Graag werk je met een hoge mate van zelfstandigheid  in de veeleisende en uitdagende omgeving van het internationaal wetenschappelijk onderzoek. Je hebt belangstelling voor nieuwe ontwikkelingen en leert graag nieuwe tools en technieken.

Arbeidsvoorwaarden:

Ons instituut biedt een aantrekkelijke internationale hightech werkomgeving voor gedreven onderzoekers en professionals. Onze arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de CAO voor de onderzoeksinstellingen (Cao-OI). We bieden:

  • Een fulltime dienstverband van vooralsnog 2 jaar dat bij gebleken geschiktheid wordt omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 3949,- bruto per maand (schaal 9, CAO OI).
  • Vakantiegeld, eindejaarsuitkering en een aantrekkelijk en deels flexibel arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere 42 verlofdagen en een goede pensioenvoorziening.
  • Ruime vergoedingen voor cursussen en trainingen t.b.v. verdere professionele ontwikkeling.
  • DIFFER kent een aantal regelingen die werknemers ondersteunen bij het vinden van een goede werk-privé balans, zoals gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om vakantieverlof te kopen en verkopen.

Informatie:

Nadere informatie kun je inwinnen bij de heer F. van Amerongen, telefoon 040-3334775, e-mail: f [368] j [368] vanamerongen [28] differ [368] nl.

Sollicitatie:

Je schriftelijke sollicitatie kun je, uiterlijk 1 juni 2020, onder vermelding van vacaturenummer 20.004, richten aan vacancies [28] differ [368] nl

Closing date: 
Monday, June 1, 2020

Go to the Vacancies page.