DIFFER
DIFFER NEWS

Open dag 4 oktober 2015: alles over de energie van de toekomst

Published on August 26, 2015

26 August 2015
In het Weekend van de Wetenschap opent ook DIFFER op zondag 4 oktober 2015 zijn deuren voor jong en oud. Iedereen met interesse in leuke experimenten en de energie van de toekomst is welkom. Ons nieuwe en duurzame laboratoriumgebouw gaat open tussen 13.00 en 17.00 uur op de campus van de Technische Universiteit in Eindhoven. Belangstellenden, kinderen, studenten, onderzoekers en wetenschappers, iedereen die wil ontmoeten we graag. 

Discover DIFFER

Via onze ontdekkingstocht zie je alles. Kinderen doen de speurtocht, terwijl je zelf de unieke onderzoeksopstellingen bekijkt van soms wel 22 meter lang. Praat met de onderzoekers en vraag ze waarom dit onderzoek nou zo belangrijk is. Of bekijk wat ons nieuwe gebouw zo duurzaam maakt. Wat is een zaagtandgevel? En hoeveel wekken 932 zonnepanelen op als het bewolkt is?

Bezoek vooral ook de open vragensessie over energie. En neem daarvoor vooral je eigen vragen mee! Of die van je kinderen. Onze wetenschappers zullen alle vragen live beantwoorden. Wat is het beste alternatief voor fossiele brandstof, wanneer komt er kernfusie, krijgen we vliegtuigen met accu's, slaan we binnenkort onze energie op in onze eigen kelder, wat gooi ik straks in mijn brommer?

     
Verschillende van onze eigen onderzoekers houden 15-minutenpraatjes voor leken! Woon ze bij en vraag ze het hemd van het hun lijf. Gebruiken ze stiekem een wetenschappelijke term? Steek je vinger op en vertel dat je graag ook snapt waar het over gaat. En waarom ze hun onderzoek eigenlijk doen. Wat heb jij eraan?

Zorg dat je erbij bent. Alles over de wie, wat, waar, waarom, wanneer en hoe lees je hier.

 

Go to the News page.