DIFFER
News

News

JET interior with superimposed plasma - credit UKAEA courtesy of EUROfusion
EUROfusion kondigt de succesvolle voltooiing aan van de derde en laatste experimentele deuterium-tritiumcampagne (DTE3) op de Joint European Torus-fusiemachine (JET). De experimenten onderzochten fusieprocessen en regeltechnieken onder vergelijkbare omstandigheden als en ter voorbereiding op toekomstige kernfusiecentrales.
Organische elektrodes voor duurzame energieopslag
Wetenschappers van KU Leuven en DIFFER brengen duurzame oplossingen voor energieopslag in de toekomst een stap dichterbij. Zij hebben met behulp van geavanceerd moleculair ontwerp nieuwe organische elektrodematerialen voor Li-ion batterijen ontdekt.
Photoanode Cr: DIFFER
An international team has developed a new method for making scalable photoanodes using inexpensive materials for solar hydrogen production, reports ChemSusChem.Article by C2W Sciencelink. Dutch follows English. Text: Daniël Linzer
James Hargreaves
DIFFER-onderzoeker James Hargreaves is een van de 16 winnaars van een EUROfusion Engineering Grant (EEG) 2024. De beurs wordt toegekend aan uitmuntende beginnende ingenieurs. Zij werken aan belangrijke technologische uitdagingen die essentieel zijn voor het Europese fusieprogramma.
Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen opent DICE, het DIFFER Irradiation-Corrosion Experiment
Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen van de Provincie Brabant voltrok de de officiële opening van DICE, het DIFFER Irradiation-Corrosion Experiment. De proeven in deze nieuwe onderzoeksfaciliteit brengen kernenergie via inherent veilige thoriumreactoren een stap dichterbij. Het evenement was op 25 october 2023.