DIFFER
DIFFER NEWS

Strategie DIFFER: meer faciliteiten en open voor externen

Published on July 11, 2023

DIFFER gaat investeren in nieuwe faciliteiten voor energieonderzoek en stelt deze meer dan ooit open voor externen. Dat staat in de Strategy 2023 – 2028 die het instituut vandaag presenteert. Verder wil DIFFER de banden aanhalen met universiteiten, met hogescholen, met instellingen voor toegepast onderzoek en met de maatschappij. Het onderzoek blijft gefocust op materialen, processen en systemen op het gebied van fusie-energie en zonnebrandstoffen.

Twee jaar geleden startte het instituut met het proces dat tot de nieuwe strategie zou leiden. Eerst evalueerden externen en medewerkers van het instituut de science case. Dat leidde tot een wensenlijst met faciliteiten, een zoektocht naar financiën en een puzzel rond de inbedding in de organisatie.

"We verstevigen onze missie en breiden onze onderzoeksinfrastructuur uit," zegt Marco de Baar, directeur van DIFFER. Hij is blij dat de strategie voor de komende vijf jaar vastligt. "We stellen onze faciliteiten open voor meer externe gebruikers. Daarnaast gaan we nieuwe samenwerkingsverbanden en partnerschappen aan. Dit geeft energie voor de toekomst."

Lees de Engelse samenvatting (html) en de hele Strategy 2023 – 2028 (pdf)

English translation of this news item: https://www.differ.nl/nieuws/strategy-english  

Go to the News page.