DIFFER
DIFFER NEWS

Licht-expert Jaime Gómez Rivas ontvangt belangrijke Vici-beurs

Published on February 17, 2017

Jaime Gómez Rivas, groepsleider bij energieinstituut DIFFER en hoogleraar bij de faculteit Technische Natuurkunde van de Technische Universiteit Eindhoven, heeft een van de 34 felbegeerde Vici-beurzen van ontvangen van NWO, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

De Vici-beurs van anderhalf miljoen euro is bedoeld voor vooraanstaande wetenschappers. De ontvangers kunnen dankzij deze financiering de komende vijf jaar een eigen vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en een onderzoeksgroep opbouwen. Vici is een van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland en is onderdeel van de Vernieuwingsimpuls van NWO.

Prof. dr. Jaime Gómez Rivas
credit: Mark Knight

Fotonica voor beter ladingstransport

Jaime Gómez Rivas kreeg de beurs dankzij zijn voorlopersrol in het vakgebied van fotonica, het samenspel van licht en elektrische ladingen in materialen. Hieronder een samenvatting van zijn Vici-onderzoeksproject.

De onderzoekers zullen een hybride toestand van licht en materie creëren die het transport van excitonen (gebonden toestanden van elektronen en elektrongaten) in materialen zal verbeteren. Het verbeteren van het ladingstransport in materialen is van groot belang voor opto-elektronicatoepassingen, zoals in zonnecellen, LED's, lasers en fotodetectoren.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

prof.dr. Jaime Gómez Rivas (j [368] gomezrivas [18] differ [368] nl (e-mail) , 040 3334 926, web)
afdeling wetenschapscommunicatie: Gieljan de Vries (f [368] t [368] m [368] e [368] devries [18] differ [368] nl (e-mail)  / 040 3334 902)

Project description SCOPE - Strongly Coupled Optoelectronics (pdf)    
Het persbericht van NWO over de toegekende Vici-beurzen leest u hier.

Go to the News page.