DIFFER
DIFFER NEWS

Open dag trok honderden mensen

Published on October 04, 2016

(Schone) energie voor iedereen!

Zondag 2 oktober 2016 zag energieonderzoeksinstituut DIFFER in Eindhoven zes- tot zevenhonderd bezoekers tegemoet. Studenten, gezinnen, kinderen, collega-wetenschappers en andere belangstellenden wisten ons laboratoriumgebouw te vinden en genoten van een uitgebreid programma met voor elk wat wils. Speciale gasten dit jaar waren de Belgische wetenschapper, presentator en comedian Lieven Scheire en ambassadeur van Techniekpact Ans Hekkenberg. De bezoekers gaven de open dag gemiddeld een 8,5. Vorig jaar was dat een 8.

Vraag en antwoord met Lieven Scheire

Open laboratoria, enthousiaste wetenschappers over hun energieonderzoek, enorme experimentele opstellingen, rondleidingen langs alle duurzame aspecten van het laboratoriumgebouw en talrijke andere activiteiten en evenementen rondom onderzoek, wetenschap en techniek. Honderden kinderen liepen aan de hand van een speciale fotopuzzeltocht door het gebouw op zoek naar letters waarvoor ze vaak zelf proefjes mochten doen. Speciale gast dit jaar was de Belgische wetenschapper, presentator en comedian die de openbare vraag- en antwoordsessie begeleidde samen met twee topwetenschappers. Bezoekers konden hier live hun vragen kwijt en kregen daar ook direct antwoord op van energie-experts Richard van de Sanden en Marco de Baar.


Lieven Scheire en Ans Hekkenberg waren speciale gasten tijdens de open dag van DIFFER op zondag 2 oktober 2016

 

Teveel meisjes?

Dit jaar was er een workshop speciaal voor meisjes onder het mom Meer meiden in de wetenschap en techniek. Ambassadeur van Techniekpact Ans Hekkenberg begeleidde de meiden daarbij met het bouwen van een eigen brush bot, een robotje van een tandenborstel met behulp van een vibratiemotor en een knoopcel. De workshop werd driemaal aangeboden, steeds voor maximaal zestien meiden, maar was al vroeg in de middag overtekend.

Bezoekers nodigen we uit de online enquête in te vullen op www.surveygizmo.com/s3/3047066/vrsprddrdlnmrs. Meer informatie over deze open dag, het programma en gratis downloads kan op www.differ.nl/opendag.

Go to the News page.