DIFFER
DIFFER NEWS

Richard van de Sanden Captain of Science in Topteam Energie

Published on February 24, 2023

Richard van de Sanden (DIFFER en TU/e) is benoemd tot Captain of Science van het Topteam Energie, het dagelijks bestuur van de Topsector Energie. Dat heeft de Minister van Economische Zaken en Klimaat bekendgemaakt. Van de Sanden zal de rol vervullen tot november 2030.

De Topsector Energie is de drijvende kracht achter innovaties die nodig zijn voor de verschuiving naar een betaalbaar, betrouwbaar, veilig en duurzaam energiesysteem. De Topsector Energie helpt bedrijven, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties samen te werken aan het energiesysteem van de toekomst. Ze stimuleert nieuwe initiatieven die de transitie naar duurzame energie versnellen. Daarmee creërt het nieuwe bedrijvigheid en versterkt het de internationale concurrentiepositie van Nederland.

Het Topteam vormt het dagelijks bestuur van de Topsector Energie. Het bestaat uit een boegbeeld uit de sector, een vertegenwoordiger uit de wetenschap (Richard van de Sanden), een topambtenaar en een innovatieve ondernemer uit het mkb. Het Topteam wordt bijgestaan door een Regieteam. Van de Sanden is de opvolger van Paulien Herder (TU Delft).

Bron: overheid.nl

Go to the News page.