DIFFER
DIFFER VACANCY

Chemisch technicus

Ben jij technicus met een achtergrond in de chemie en wil je graag bijdragen aan hoogwaardig onderzoek naar duurzame energie? Dan is deze vacature voor Chemisch technicus bij onderzoeksinstituut DIFFER echt iets voor jou!
Status
open
Location
De Zaale 20 Eindhoven
Department
Theme Solar Fuels
Group
Solar Fuels Facilities and Instrumentation
Kind of contract
Temporary with option for permanent
Kind of function
Support staff
Working hours
0,8 - 1 FTE
Level of education
BSc
Level of experience
Starter
Junior
Scale
8
Vacancy id
996660
Publication date
Closing date

DIFFER

Het Nederlands Instituut voor Funderend Energieonderzoek (DIFFER) doet onderzoek naar materialen, processen en systemen voor een wereldwijde duurzame energie infrastructuur. We werken nauw samen met (inter)nationale onderzoeksinstellingen en bedrijven. Onze faciliteiten zijn beschikbaar voor de industrie en wetenschappelijk onderzoekers. Als een van de negen onderzoeksinstituten van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) speelt DIFFER een belangrijke rol in funderend onderzoek voor de wereldwijde energietransitie.

Met multidisciplinair energieonderzoek focussen we op twee belangrijke gebieden, solar fuels voor de conversie en opslag van hernieuwbare energie en kernfusie, een schone bron van energie.

DIFFER zoekt een Chemisch technicus

Als chemisch technicus zul je deel uitmaken van een team van 5-10 technici die de onderzoekers van de afdeling Solar Fuels ondersteunen in de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de conversie en opslag van duurzame energie. Het gaat hierbij onder andere om katalytische, elektrochemische, en plasma-geassisteerde processen, bijvoorbeeld voor de elektrolyse van water, CO2 reductie, N2 fixatie en batterijen. 

Samen met je collega’s zorg je voor de praktische ondersteuning van experimenten die worden uitgevoerd door wetenschappers. Je zorgt ervoor dat experimenten veilig kunnen worden gedaan en denkt mee bij het opzetten van nieuwe experimenten. Ook draag je bij aan het onderhoud van laboratorium appratuur, de opslag van chemicaliën en samples, en draag je zorg voor een veilige werkomgeving op het lab.

Wij vragen

Taken  & verantwoordelijkheden:

 • Het praktisch ondersteunen van onderzoek in het laboratorium op het gebied van (voornamelijk anorganische) chemie, katalyse, elektrochemie en plasma chemie.
 • Zorgdragen voor het onderhoud van laboratorium apparatuur (voornamelijk GC), waarbij je het contact onderhoudt met leveranciers en eventueel klein onderhoud zelf uitvoert.
 • Het ondersteunen van de wetenschappelijke medewerkers bij de aanschaf van nieuwe apparatuur.
 • De veiligheid waarborgen in de laboratoria. Dit doe je in samenwerking met de rest van de medewerkers. Je zult bijvoorbeeld trainingen en instructies geven op het gebied van veiligheid op het lab, de veiligheidsaspecten van chemicaliën en chemisch afval beoordelen, en wetenschappers helpen bij het schrijven van standard operating protocols (SOPs) en de opzet van risico-inventarisatie & evaluaties (RI&E’s).
 • De registratie van chemicaliën en samples bijhouden en de wetenschappelijke staf waar nodig adviseren over de aankoop van nieuwe chemicaliën.

Jouw profiel:

 • Een HBO-diploma in chemie/scheikunde of chemische technologie.
 • Je bent proactief, oplossingsgericht, en een echte teamspeler.
 • Sterke betrokkenheid bij de veiligheid van jezelf en die van anderen.
 • Vaardig in de Engelse taal.
 • Je werkt graag in een dynamische werkomgeving.
 • Ervaring met katalyse, elektrochemie, of GC apparatuur, en/of het hebben van een EHBO-dilpoma, is een pré.

Ons aanbod

Deze functie is voor 0,8 - 1 FTE, is voor een periode van 2 jaar, met bij gebleken geschiktheid een vaste aanstelling en wordt ingeschaald in salarisschaal 8. De standplaats van de positie is bij DIFFER in Eindhoven (www.differ.nl). Wanneer je een functie bij DIFFER vervult, bent je in dienst van NWO. Je kunt deelnemen aan de Arbeidsvoorwaarden op Maat regeling (AVOM) die NWO haar werknemers biedt. We hebben een aantal regelingen die bijdragen aan een goede werk-privé balans. Bij DIFFER geloven we dat een divers personeelsbestand in gender, leeftijd en culturele achtergrond belangrijk is voor het verrichten van excellent onderzoek te komen. We moedigen daarom iedereen aan bij ons te solliciteren. Meer informatie over werken bij NWO staat op de NWO website (https://www.nwo-i.nl/werkenbij/banenbijnwoi/)

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Hans van Eck via h [368] j [368] n [368] vaneck [18] differ [368] nl. Om te solliciteren op deze functie nodigen we je uit op onderstaande button te klikken:

Closing date

Go to the Vacancies page.